Інформаційно-технологічний супровід грудень 2017 року

Усі матеріали і сервіси інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) активні і доступні користувачам і партнерам, починаючи з 1 грудня 2017 року.

У цьому інформаційному листі:

  1. Важлива інформація.
  2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду.
  3. Ціни.

1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запрошуємо на семінари "Лекторій"

Запрошуємо на семінари "Лекторій", які відбудуться в грудні 2017 року, в рамках інформаційно-технологічного супроводу користувачів (ІТС). Семінари будуть присвячені розгляду актуальних питань пенсійної реформи, змін у сфері нарахування ЄСВ та соціальному страхуванні, а також відповідям на найпоширеніші питання обліку заробітної плати в прикладних рішеннях для автоматизації бізнесу.

ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ ЛЕКТОРІЇВ:

  • 12 грудня – м. Луцьк (БЦ "Директорія", вул. Винниченка, 26);
  • 13 грудня – м. Рівне (Готель "Мир", вул. Міцкевича, 32);
  • 14 грудня - м Житомир (БЦ "Імперіал", пл. Перемоги, 10);
  • 15 грудня - м Вінниця (Вінницька обласна філармонія "Плеяда", Хмельницьке шосе, 7);
  • 20 грудня - м. Київ (ПАТ "Київпроект" (актова зала), вул. Б. Хмельницького, 16-22). Запланована онлайн- трансляція.

Участь для користувачів ІТС ПРОФ - безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

"Зима з ІТС" – акція для користувачів ІТС ПРОФ!

Оголошуємо про початок акції "Зима з ІТС". Акція проводиться в період з грудня 2017 року по лютий 2018 року (включно). В акції можуть взяти участь користувачі, які уклали платний договір ІТС рівня ПРОФ на 12 місяців або пільговий договір ІТС рівня ПРОФ за схемою 8 + 4 з грудня 2017 р. або січня- лютого 2018 р. Учасники акції отримають брендований калькулятор.

Дізнатися докладніше про правила проведення та зареєструватися в акції можна на сторінці its.1c.ua/zima.

Нагадуємо про підвищення цін на інформаційно-технологічний супровід

Інформаційним листом № 2017-1145 від 09.08.2017 року було оголошено про підвищення цін на інформаційно-технологічний супровід (ІТС):

  • з жовтня 2017 року на договори ІТС (ПРОФ, в т.ч. за програмою лояльності, ТЕХНО, для віддаленого офісу, пільговий за схемою 8+4, апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ). Нові ціни представлені в розділі "Ціни" поточного інформаційного листа;
  • з грудня 2017 року на сервіс ІТС Галузевий.

Як і раніше діє програма лояльності, за якою користувачі ІТС рівня ПРОФ у разі укладання чергового договору ІТС ПРОФ отримують знижку залежно від дати закінчення та тривалості попереднього договору.

Для користувачів, які оформлюють пільговий договір на 12 місяців (за схемою 8+4) відразу застосовується ціна за програмою лояльності.

Вартість інших сервісів ІТС не змінюється!

1С:ЕДО - сервіс ІТС для електронного документообігу

З 1 травня 2017 запущено в комерційну експлуатацію сервіс 1С:ЕДО. 1С:ЕДО – це сервіс ІТС для користувачів програмних продуктів "1С:Підприємство", за допомогою якого можна обмінюватися будь-якими електронними документами зі своїми контрагентами. Тісна інтеграція сервісу "1С:ЕДО" з типовими конфігураціями "1С:Підприємства" дозволяє обмінюватися між контрагентами рахунками, актами виконаних робіт і товарними накладними безпосередньо з конфігурацій "1С:Підприємство" без створення зовнішніх файлів. Детальніше див. інформаційний лист № 2017-1120 від 27.04.2017 р.

До складу поточного випуску включені версії типових конфігурацій, в яких реалізована повна інтеграція сервісу "1С:ЕДО":

  • 1С:Бухгалтерія 8 для України, редакція 1.2, починаючи з версії 1.2.41;
  • 1С:Підприємство 8. Управління торговим підприємством для України, редакція 1.2, починаючи з версії 1.2.42;
  • 1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України, редакція 1.3, починаючи з версії 1.3.51;
  • 1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України, редакція 2.3, починаючи з версії 2.3.37.

Сервіс ІТС "Консультації аудитора"

З жовтня 2016 року запущено сервіс ІТС "Консультації аудитора", який дозволяє ліцензійним користувачам програмних продуктів "1С:Підприємство" отримувати персональні письмові консультації від експертів та аудиторів з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку.

Приймаються до розгляду питання за такими темами:

  • бухгалтерський облік:
    • відображення в обліку конкретних господарських операцій;
    • правила заповнення бухгалтерських (в тому числі первинних) документів;
    • правила заповнення та подання бухгалтерської звітності;
  • податковий облік:
    • визначення бази оподаткування податків і зборів;
    • порядок сплати податків і зборів;
    • правила заповнення та подання податкової звітності;
  • єдиний соціальний внесок;
  • виправлення помилок, відповідальність і санкції у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування;
  • оплата праці та трудові відносини, кадрові питання;
  • соціальне страхування;
  • РРО, каса та безготівкові розрахунки;
  • бюджет;
  • зовнішньоекономічна діяльність;
  • приватне підприємництво.

2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка 1С:Підприємства 8

У поточному випуску користувачам типової госпрозрахункової конфігурації "Бухгалтерія для України" (ред. 2.0) рекомендуємо ознайомитися з методикою роботи з журналами документів і довідниками. У матеріалі представлені настройки списку, відборів і сортування, а також налаштування друку. Опубліковано порядок групової зміни реквізитів конфігурації за допомогою спеціалізованих обробок. Додано методику повернення товарів від покупця. Основну увага в ній акцентовано на взаєморозрахунках з контрагентами та обліку ПДВ при різних варіантах подальших подій: повернення оплати покупцеві або подальше відвантаження товарів покупцеві. Опубліковано методику виправлення помилок вхідного ПДВ минулого і поточного періоду.

Пропонуємо ознайомитися з методикою внеску готівки в банк через службу інкасації та методикою оформлення операцій по короткостроковим кредитам і позикам. Корисним для ознайомлення буде також порядок обліку рухів готівкових грошових коштів, в якому представлено короткий опис всіх видів операцій приходу і витрат готівкових коштів, а також посилання на матеріали, з описом та прикладами цих операцій.

Для користувачів конфігурацій "Бухгалтерія для України" (ред. 1.2), "Управління торговим підприємством для України" (ред. 1.2) і "Управління виробничим підприємством для України" (ред. 1.3) оновлено методику ведення обліку платниками єдиного податку.

Користувачам конфігурації "Управління торгівлею для України" (ред. 3.1) у розділі "Податковий облік" рекомендуємо ознайомитися з оновленим порядком реєстрації вхідних податкових документів, з методикою оформлення податкових документів для коректного відображення умовних індивідуальних податкових номерів, а також з методикою відображення ПДВ при отриманні послуг від нерезидента.

Користувачам конфігурації "Управління невеликою фірмою для України" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Олена Нікітіна, фахівець-консультант компанії "ХВОЯ Інтегра" . У матеріалах розглянуто різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску в розділі "Облік запасів" рекомендуємо ознайомитися з методикою оформлення переоцінки товарів у роздрібній торговельній точці з сумовим обліком.

Для користувачів типових госпрозрахункових конфігурацій оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період грудень 2016 року – листопад 2017 року.

Користувачам прикладного рішення для бюджетних установ, а саме, користувачам конфігурації "Комплексний облік для бюджетних установ України" (ред. 2.1) в розділі "Початок роботи введення початкових залишків" корисним для ознайомлення буде порядок введення початкових залишків взаєморозрахунків, товарно-матеріальних цінностей, необоротних активів і грошових коштів. У розділі "Облік ПДВ" пропонуємо ознайомитися з методикою складання уточнюючого звіту з ПДВ. У новому розділі "Адміністрування інформаційної бази" можна ознайомитися з настройками прав доступу до даних, а також з прикладом режиму розподіленого доступу з точки зору користувача.

Розробникам конфігурацій на платформі "1С:Підприємство" у підрозділі "Стандартні бібліотеки" рекомендуємо ознайомитися з оновленими бібліотеками: "Бібліотека стандартних підсистем" (ред. 2.4), "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.1), "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.3), "Бібліотека інтернет-підтримки користувачів" (ред. 2.2).

Оновлено матеріали по обміну даними з конфігураціями в форматі EnterpriseData, обміну даними через веб-сервіси і з використанням планів обміну та квитируванням.

Також оновлено опис методів веб-сервісів EnterpriseDataExchange і EnterpriseDataUpload.

Пропонуємо ознайомитися з xsd-схемами актуальних версій формату "EnterpriseData", з їх описом і термінами підтримки.

Адміністраторам систем на платформі "1С:Підприємство" корисними для ознайомлення будуть особливості оновлення платформи на версію 8.3.11.

Поради лінії консультацій

У розділі оновлено перелік рекомендацій і порад з роботи у прикладних рішеннях для України.

1С:Звіт. Електронна звітність, обмін первинними документами

Матеріали надаються українською мовою фахівцями компанії "ФРЕДО".

Рубрику "Методичні рекомендації з використання програми "1С:Звіт"" довідника "1С:Звіт. Електронна звітність, обмін первинними документами" доповнено порядком підписання документів електронно-цифровим підписом, секретний ключ якого зберігається на захищеному носії (токені). Також актуалізовано перелік сертифікатів електронно-цифрових підписів, що підтримуються "1С:Звіт", порядок отримання коду активації, створення нового підприємства в "1С:Звіт" та методику оновлення програми.

Рубрику "Консультації з питань роботи з програмою "1С:Звіт"" доповнено переліком проблемних ситуацій і порядком їх виправлення.

З моменту попереднього огляду випущено версії "1С:Звіт": 01.00.305 - 01.00.309.

Звертаємо увагу, що для мінімізації кіберзагроз у наших користувачів тимчасово відключено автоматичне оновлення, завантаження ліцензій програми "1С:Звіт", а також автоматичне завантаження сертифікатів контрагентів. Тобто, оновлення, ліцензії та сертифікати контрагентів необхідно завантажувати безпосередньо з сайту розробника fredo.com.ua.

Також нагадуємо, що для коректної роботи рекомендується використовувати останній актуальний дистрибутив програми "1С:Звіт".

Консультації для бухгалтера

Додано новий довідник "Консультації аудитора". У довіднику опубліковано консультації з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, що були надані в рамках сервісу "Консультації аудитора" portal.1c.eu/applications/54). Матеріали довідника знаходяться у відкритому доступі до 31.12.2017 року. У подальшому для ознайомлення з матеріалами довідника знадобиться наявність договору ІТС рівня ПРОФ.

У довіднику "Регламентована звітність" в зв'язку з останніми змінами законодавства актуалізовано підрозділ "Податкова декларація з податку на прибуток підприємства" розділу "Податкова звітність".

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 14.11.2017: Верховна Рада України внесла істотні зміни в Закон України від 16.07.99 р. № 996-XIV "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (its.1c.ua/db/acttaxu#content:1701:hdoc).
  • Коментар від 17.11.2017: ДФСУ: про коди видів діяльності за КВЕД-2010 та застосуванні спрощеної системи фізичними особами – підприємцями (its.1c.ua/db/acttaxu#content:1706:hdoc).
  • Коментар від 29.11.2017: Мінсоцполітики України не планує видавати лист з нормою робочого часу на 2018 рік, відповідний розрахунок роботодавці здійснюють самостійно (its.1c.ua/db/acttaxu#content:1721:hdoc).

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у грудні 2017 року.

На ІТС представлена актуальна станом на 28.11.2017 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

Консультації для бюджетної сфери

У підрозділ "Фінансова звітність" розділу "Фінансова, бюджетна та інша звітності суб’єктів державного сектору" довідника "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" додано матеріал, в якому описано порядок складання Звіту про фінансові результати (форма № 2-дс). У статті розкриті нюанси заповнення чотирьох розділів Звіту:

І. Фінансовий результат діяльності;

ІІ. Видатки бюджету (кошторису) за функціональною класифікацією видатків та кредитування бюджету;

ІІІ. Виконання бюджету (кошторису);

IV. Елементи витрат за обмінними операціями.

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу Оновлення програм portal.1c.eu/applications/4.

1С:Підприємство 8

Технологічна платформа:

  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.11.2867.
  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.10.2667.

Прикладні рішення:

  • Конфігурація "Комплексний облік для бюджетних установ України. ПРОФ", редакція 2.1, версія 2.1.12 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);
  • Конфігурація "Комплексний облік для бюджетних установ України. ПРОФ", редакція 2.1, версія 2.1.12 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);
  • Конфігурація "Управління торгівлею для України", редакція 2.3, версія 2.3.28 (оновлення).

3. ЦІНИ

Повний перелік сервісів і послуг, включених до складу ІТС, наведено на сторінці its.1c.ua/db/aboutitsu#content:2:hdoc.

Найменування

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Інформаційно-технологічний супровід облікової системи рівня ПРОФ (ІТС ПРОФ), договір на 1 місяць, грудень 2017 року. Продаж через партнерів. Повна вартість

1200

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

900

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

990

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

1080

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

1170

Договір на 3 місяці. Повна вартість

1800

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

1560

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

1650

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

1710

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

1770

Договір на 6 місяців. Повна вартість

3450

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

3000

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

3150

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

3300

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

3390

Договір на 12 місяців. Повна вартість

6450

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

5700

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

6090

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

6270

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

6390

Пільговий договір на 12 місяців за схемою 8+4

3810

 

Найменування

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Інформаційно-технологічний супровід облікової системи рівня ТЕХНО (ІТС ТЕХНО), грудень 2017 року. Продаж через партнерів

 

Договір на 6 місяців

2400

Договір на 12 місяців

4500

3.1. Ціни на ІТС для віддаленого офісу

Найменування

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Від 1 до 5 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

900

Від 6 до 10 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

810

Від 11 до 20 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

720

Від 21 до 50 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

630

Від 51 до 100 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

540

Понад 100 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

450

3.2. Ціни на апгрейд з ІТС ТЕХНО на ІТС ПРОФ

Вид договору

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 1 місяць

180

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 2 місяці

360

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 3 місяці

540

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 4 місяці

720

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 5 місяців

900

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 6 місяців

1080

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 7 місяців

1260

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 8 місяців

1440

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 9 місяців

1620

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 10 місяців

1800

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 11 місяців

1980

3.3. Ціни на сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт"

Вид договору

 

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт". Договір на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")

1200

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт". Договір для додаткової юридичної або фізичної особи на 1 місяць

102

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт" для ФОП. Договір на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")

240

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт". Договір для додаткової ФОП на 1 місяць

21

Перехід на мережеве використання сервісу "1С:Звіт" або "1С:ЕДО" (разовий платіж, для кожного підприємства)

360

3.4. Ціни на сервіс електронного документообігу "1С:ЕДО"

Вид договору

 

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

1С:ЕДО. Основне підключення (вартість за 1 місяць)

51

1С:ЕДО. Додаткове підключення (вартість за 1 місяць)

51

Перехід на мережеве використання сервісу "1С:Звіт" або "1С:ЕДО" (разовий платіж, для кожного підприємства)

360

3.5. Ціни на ІТС ДЛЯ ПАРТНЕРІВ

Вид інформаційної системи

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Ціна для партнера любої категорії

грн. з ПДВ 20%

ІТС для партнерів. Випуск поточного місяця

-

120

ІТС для партнерів. Договір на 6 місяців

-

390

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт" NFR. Договір на 12 місяців

-

150

Сервіс електронного документообігу "1С:ЕДО" NFR. Договір на 12 місяців

-

210



После заполнения данной формы с Вами свяжется менеджер в ближайшее рабочее время.
Укажите свои данные: