Інформаційно-технологічний супровід листопад 2017 року

Усі матеріали і сервіси інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) активні і доступні користувачам і партнерам, починаючи з 1 листопада 2017 року.

У цьому інформаційному листі:

  1. Важлива інформація.
  2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду.
  3. Ціни.

1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Нагадуємо про підвищення цін на інформаційно-технологічний супровід

Інформаційним листом № 2017-1145 від 09.08.2017 року було оголошено про підвищення цін на інформаційно-технологічний супровід (ІТС):

  • з жовтня 2017 року на договори ІТС (ПРОФ, в т.ч. за програмою лояльності, ТЕХНО, для віддаленого офісу, пільговий за схемою 8+4, апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ). Нові ціни представлені в розділі "Ціни" поточного інформаційного листа;
  • з грудня 2017 року на сервіс ІТС Галузевий.

Як і раніше діє програма лояльності, за якою користувачі ІТС рівня ПРОФ у разі укладання чергового договору ІТС ПРОФ отримують знижку залежно від дати закінчення та тривалості попереднього договору.

Для користувачів, які оформлюють пільговий договір на 12 місяців (за схемою 8+4) відразу застосовується ціна за програмою лояльності.

Вартість інших сервісів ІТС не змінюється!

1С:ЕДО - сервіс ІТС для електронного документообігу

З 1 травня 2017 запущено в комерційну експлуатацію сервіс 1С:ЕДО. 1С:ЕДО – це сервіс ІТС для користувачів програмних продуктів "1С:Підприємство", за допомогою якого можна обмінюватися будь-якими електронними документами зі своїми контрагентами. Тісна інтеграція сервісу "1С:ЕДО" з типовими конфігураціями "1С:Підприємства" дозволяє обмінюватися між контрагентами рахунками, актами виконаних робіт і товарними накладними безпосередньо з конфігурацій "1С:Підприємство" без створення зовнішніх файлів. Детальніше див. інформаційний лист № 2017-1120 від 27.04.2017 р.

До складу поточного випуску включені версії типових конфігурацій, в яких реалізована повна інтеграція сервісу "1С:ЕДО":

  • 1С:Бухгалтерія 8 для України, редакція 1.2, починаючи з версії 1.2.41;
  • 1С:Підприємство 8. Управління торговим підприємством для України, редакція 1.2, починаючи з версії 1.2.42;
  • 1С:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України, редакція 1.3, починаючи з версії 1.3.51;
  • 1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України, редакція 2.3, починаючи з версії 2.3.37.

Сервіс ІТС "Консультації аудитора"

З жовтня 2016 року запущено сервіс ІТС "Консультації аудитора", який дозволяє ліцензійним користувачам програмних продуктів "1С:Підприємство" отримувати персональні письмові консультації від експертів та аудиторів з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку.

Приймаються до розгляду питання за такими темами:

  • бухгалтерський облік:
    • відображення в обліку конкретних господарських операцій;
    • правила заповнення бухгалтерських (в тому числі первинних) документів;
    • правила заповнення та подання бухгалтерської звітності;
  • податковий облік:
    • визначення бази оподаткування податків і зборів;
    • порядок сплати податків і зборів;
    • правила заповнення та подання податкової звітності;
  • єдиний соціальний внесок;
  • виправлення помилок, відповідальність і санкції у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування;
  • оплата праці та трудові відносини, кадрові питання;
  • соціальне страхування;
  • РРО, каса та безготівкові розрахунки;
  • бюджет;
  • зовнішньоекономічна діяльність;
  • приватне підприємництво.

2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка 1С:Підприємства 8

У поточному випуску користувачам типових госпрозрахункових конфігурацій "Бухгалтерія для України" (ред. 1.2) і "Управління торговим підприємством для України" (ред. 1.2) рекомендуємо ознайомитися з прикладами повного циклу обліку виробництва готової продукції. Матеріал дозволить ознайомитися з можливими варіантами обліку витрат на виробництво і розрахунком собівартості.

Для користувачів конфігурації "Бухгалтерія для України" (ред. 1.2), "Управління торговим підприємством для України" (ред. 1.2) і "Управління виробничим підприємством для України" (ред. 1.3) оновлено методику виправлення помилок вхідного ПДВ минулого і поточного періоду, а також методику складання уточнюючого звіту з ПДВ.

Користувачам конфігурації "Бухгалтерія для України" (ред. 2.0) рекомендуємо ознайомитися з методикою обліку транспортно-заготівельних витрат, а саме з методикою оформлення надходження і розподілу транспортно-заготівельних витрат на суму запасів, що вибули у звітному місяці. Опубліковано порядок оформлення операції реалізації малоцінного необоротного матеріального активу, який знаходиться в експлуатації. Також рекомендуємо ознайомитися з методикою обліку видачі позики працівнику підприємства та її погашення шляхом внесення працівником коштів в касу підприємства і в разі утримання суми заборгованості із заробітної плати.

Користувачам конфігурацій "Зарплата і Управління Персоналом для України" (ред. 2.1) і "Управління виробничим підприємством для України" (ред. 1.3) рекомендуємо ознайомитися з механізмом використання схем мотивації. У матеріалі описані основні настройки для можливості застосування схем мотивації, а також представлено порядок дії для вибору найбільш вигідної схеми мотивації.

Для користувачів конфігурації "Управління торгівлею для України" (ред. 3.1) у розділі "Управління взаєморозрахунками" оновлено методики оформлення взаємозаліку заборгованостей у випадках перенесення заборгованості партнера на іншу юридичну особу, а також при оплаті послуг постачальника в рахунок поставки товарів. У розділі "Роздрібні продажі" рекомендуємо ознайомитися з методикою спільного застосування знижок. У ній описані основні настройки можливості застосування знижок, а також представлено приклад одного з варіантів спільного застосування знижок.

Користувачам конфігурації "Управління невеликою фірмою для України" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Олена Нікітіна, фахівець-консультант компанії "ХВОЯ Інтегра" hvoya.com.ua. У матеріалах розглянуто різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску в розділі "Розрахунок зарплати" рекомендуємо ознайомитися з порядком заповнення регламентованого виробничого календаря, в якому зберігаються відомості про робочі, вихідні, святкові та передсвяткові дні, та дані якого використовуються при оформленні розрахунків з працівниками організації. У розділі "Обмін даними" опубліковано методику настройки і проведення обміну з сайтом Prom.ua.

Для користувачів типових госпрозрахункових конфігурацій оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період листопад 2016 року – жовтень 2017 року.

Користувачам прикладних рішень для бюджетних установ, а саме, користувачам конфігурації "Комплексний облік для бюджетних установ України" (ред. 2.1) у розділі "Розрахунки з підзвітними особами" рекомендуємо ознайомитися з порядком оформлення розрахунків з підзвітними особами за банківськими картками. У розділі "Облік ПДВ" пропонуємо ознайомитися з методикою заповнення розрахунку коригування при зміні кількості і ціни поставки. Корисним для ознайомлення також буде порядок розрахунку надбавки за вислугу років, який опубліковано у розділі "Зарплата і Кадри".

Розробникам конфігурацій на платформі "1С:Підприємство" у підрозділі "Стандартні бібліотеки" рекомендуємо ознайомитися з оновленими бібліотеками: "Бібліотека стандартних підсистем" (ред. 2.3), "Бібліотека стандартних підсистем" (ред. 2.4), "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.1), "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.3), "Бібліотека інтернет-підтримки користувачів" (ред. 2.2).

Оновлено обробку "Консоль запитів" для керованого додатку, а також її опис.

Адміністраторам систем на платформі "1С:Підприємство" рекомендуємо ознайомитися з особливостями роботи файлового варіанту бази даних з файловою системою.

Поради лінії консультацій

У розділі оновлено перелік рекомендацій і порад з роботи у прикладних рішеннях для України.

1С:Звіт. Електронна звітність, обмін первинними документами

Матеріали надаються українською мовою фахівцями компанії "ФРЕДО".

Рубрику "Консультації з питань роботи з програмою "1С:Звіт"" доповнено переліком проблемних ситуацій і порядком їх виправлення.

З моменту попереднього огляду випущено версії "1С:Звіт": 01.00.300 - 01.00.304.

Звертаємо увагу, що для мінімізації кіберзагроз у наших користувачів тимчасово відключено автоматичне оновлення, завантаження ліцензій програми "1С:Звіт", а також автоматичне завантаження сертифікатів контрагентів. Тобто, оновлення, ліцензії та сертифікати контрагентів необхідно завантажувати безпосередньо з сайту розробника fredo.com.ua.

Також нагадуємо, що для коректної роботи рекомендується використовувати останній актуальний дистрибутив програми "1С:Звіт".

Консультації для бухгалтера

У довіднику "Регламентована звітність" в зв'язку з останніми змінами законодавства актуалізовано підрозділ "Звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)" розділу "Звітність з РРО".

У розділі "Кадровий облік" довідника "Праця і заробітна плата" опубліковано порядок ведення та зберігання кадрової документації на прикладі роботи в конфігурації "Зарплата і Управління Персоналом для України". Матеріал також актуальний для користувачів конфігурації "Управління виробничим підприємством для України".

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 06.10.2017: ДФСУ: положеннями Податкового кодексу не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці при списанні недостач цінностей понад норму, виявлених при інвентаризації, і недостач від крадіжок нерухомості .
  • Коментар від 11.10.2017: Аналіз змін в Закон про бухоблік для користувачів "1С:Підприємства".
  • Коментар від 23.10.2017: Верховна Рада України прийняла Закон України від 03.10.2017 р. № 2148-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" .
  • Коментар від 30.10.2017 Держпраці України щодо відповідальності роботодавців за несвоєчасну виплату зарплати.

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у листопаді 2017 року.

Додано нові консультації та відповіді на питання у довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

На ІТС представлена актуальна станом на 28.10.2017 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

Консультації для бюджетної сфери

У довіднику "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" розділ "Фінансова, бюджетна та інша звітності суб’єктів державного сектору" доповнено матеріалом "Фінансова звітність", в першій частині якого розкриті принципи підготовки, якісні характеристики, вимоги, терміни подання і склад фінансової звітності, особливості заповнення статей Балансу. Також оновлено інші матеріалі розділу відповідно до останніх змін у законодавстві.

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новим розділом "Відміна замовником торгів чи визнання їх такими, що не відбулися", в якому розглянуто підстави для відміни замовником торгів, обставини за якими замовник має право визнати торги такими, що не відбулися, а також обставини, за якими торги може бути відмінено частково. Також додано розділ "Роз’яснення та внесення змін в публічних закупівлях", в якому розглянуто права замовників та учасників щодо звернення за роз’ясненнями до Уповноваженого органу, права учасників стосовно звернень за роз’ясненнями до замовника, внесення зміни до тендерної документації, до річного плану закупівель, до оголошення про проведення процедури закупівлі, до документів тендерної пропозиції учасника. Інформація корисна суб’єктам державного сектору, комерційним підприємствам — постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

1С:Підприємство 8

Технологічна платформа:

  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.10.2650.
  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.10.2639.

Прикладні рішення:

  • Конфігурація "Комплексний облік для бюджетних установ України. ПРОФ", редакція 2.1, версія 2.1.11 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);
  • Конфігурація "Комплексний облік для бюджетних установ України. ПРОФ", редакція 2.1, версія 2.1.10 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ);
  • Конфігурація "Комплексний облік для бюджетних установ України. Базова", редакція 2.1, версія 2.1.11 (оновлення);
  • Конфігурація "Комплексний облік для бюджетних установ України. Базова", редакція 2.1, версія 2.1.10 (оновлення).

3. ЦІНИ

Найменування

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Інформаційно-технологічний супровід облікової системи рівня ПРОФ (ІТС ПРОФ), договір на 1 місяць, листопад 2017 року. Продаж через партнерів. Повна вартість

1200

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

900

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

990

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

1080

Договір на 1 місяць. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

1170

Договір на 3 місяці. Повна вартість

1800

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

1560

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

1650

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

1710

Договір на 3 місяці. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

1770

Договір на 6 місяців. Повна вартість

3450

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

3000

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

3150

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

3300

Договір на 6 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

3390

Договір на 12 місяців. Повна вартість

6450

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 12 міс. або 8+4 міс.

5700

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 6 міс.

6090

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 3 міс. або пільгового на 3 міс.

6270

Договір на 12 місяців. Вартість за програмою лояльності при безперервному продовженні з договору на 1 міс.

6390

Пільговий договір на 12 місяців за схемою 8+4

3810

 

Найменування

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Інформаційно-технологічний супровід облікової системи рівня ТЕХНО (ІТС ТЕХНО), листопад 2017 року. Продаж через партнерів

 

Договір на 6 місяців

2400

Договір на 12 місяців

4500

3.1. Ціни на ІТС для віддаленого офісу

Найменування

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Від 1 до 5 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

900

Від 6 до 10 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

810

Від 11 до 20 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

720

Від 21 до 50 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

630

Від 51 до 100 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

540

Понад 100 ІТС для віддаленого офісу, ПРОФ договір на 12 міс. Продаж через партнерів

450

3.2. Ціни на апгрейд з ІТС ТЕХНО на ІТС ПРОФ

Вид договору

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 1 місяць

180

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 2 місяці

360

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 3 місяці

540

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 4 місяці

720

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 5 місяців

900

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 6 місяців

1080

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 7 місяців

1260

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 8 місяців

1440

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 9 місяців

1620

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 10 місяців

1800

ІТС апгрейд з ТЕХНО на ПРОФ, доплата за 11 місяців

1980

3.3. Ціни на сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт"

Вид договору

 

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт". Договір на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")

1200

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт". Договір для додаткової юридичної або фізичної особи на 1 місяць

102

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт" для ФОП. Договір на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")

240

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт". Договір для додаткової ФОП на 1 місяць

21

Перехід на мережеве використання сервісу "1С:Звіт" або "1С:ЕДО" (разовий платіж, для кожного підприємства)

360

3.4. Ціни на сервіс електронного документообігу "1С:ЕДО"

Вид договору

 

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

1С:ЕДО. Основне підключення (вартість за 1 місяць)

51

1С:ЕДО. Додаткове підключення (вартість за 1 місяць)

51

Перехід на мережеве використання сервісу "1С:Звіт" або "1С:ЕДО" (разовий платіж, для кожного підприємства)

360

3.5. Ціни на ІТС ДЛЯ ПАРТНЕРІВ

Вид інформаційної системи

Рекоменд. роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%

Ціна для партнера любої категорії

грн. з ПДВ 20%

ІТС для партнерів. Випуск поточного місяця

-

120

ІТС для партнерів. Договір на 6 місяців

-

390

Сервіс здачі електронної звітності "1С:Звіт" NFR. Договір на 12 місяців

-

150

Сервіс електронного документообігу "1С:ЕДО" NFR. Договір на 12 місяців

-

210



После заполнения данной формы с Вами свяжется менеджер в ближайшее рабочее время.
Укажите свои данные: